Italské bazalkové pesto

Italské bazalkové pesto

Ingredience

  • 6 hrstí čerstvých bazalkových lístků
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 5 lžic strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g piniových oříšků
  • 1 lžička soli

Příprava jídla

Čisté lístky bazalky jemně nasekáme nebo natrháme nadrobno, dáme do třecí misky nebo keramického hmoždíře. Přidáme sůl a utřeme na hladkou pastu. Postupně přikapáváme olej a mícháme na kašičku, která by měla být hladká. Přidáme česnek a dále třeme. Přisypeme piniové oříšky a nastrouhaný parmazán a vše dotřeme do hladké hmoty. Můžeme podle chuti přisolit. Snažíme se vyhnout styku bylinky s kovovými nástroji, protože tak ztrácí na své síle a přicházíme o voňavý požitek.

Italské bazalkové pesto použijeme na uvařené těstoviny nebo k bílému pečivu, zbytek uložíme do lednice, kde nám vydrží i 14 dní.


	

Sledujte nás

Velká soutěž

Novinky a zajímavosti

Novinky a zajímavosti

ZDARMA na Váš email

zadejte Váš email, prosím

Pro využití online dotazu je nutný souhlas

Odhlášení z odběru

Už nechcete dostávat novinky a soutěžit o hodnotné ceny?

Odhlásit se