Pravé italské houbové rizoto

Pravé italské houbové rizoto

Ingredience

  • 150g másla
  • 100ml oleje
  • 40g šalotky
  • 320g rýže Carnaroli nebo Arborio
  • 200ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 60g sušených hub, nejlépe hříbků
  • hrst nasekané petrželové natě

Příprava jídla

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou šalotku. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Vodu a víno necháme vyvařit. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.


	

Sledujte nás

Velká soutěž

Novinky a zajímavosti

Novinky a zajímavosti

ZDARMA na Váš email

zadejte Váš email, prosím

Pro využití online dotazu je nutný souhlas

Odhlášení z odběru

Už nechcete dostávat novinky a soutěžit o hodnotné ceny?

Odhlásit se