Ingredience
- 125 g másla
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 lžíce nasekaného estragonu
- sůl (nejlépe hrubozrnná)
- čerstvě mletý černý pepř
Příprava jídla
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Pak jej posolíme a zamícháme s nasekanými čerstvými bylinkami. Bylinky omyjeme vodou a nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme nebo prolisujeme, jiné přísady nakrájíme na malé kousky. Podle chuti přidáme další koření. Připravenou hmotu necháme v chladničce uležet přibližně hodinu. Pokud nemáme příliš času, pak dáme hmotu na potravinovou fólii, pergamenový papír nebo alobal a svineme do válečku. Při servírování pak už jen odkrajujeme tenké plátky.
Krátkodobé skladování bylinkového másla je možné v chladničce (až dva týdny), pokud jej chceme mít po ruce delší čas, pak je vhodnější jeho zmrazení (i několik měsíců).