Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Ingredience

  • 125 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 lžíce nasekaného estragonu
  • sůl (nejlépe hrubozrnná)
  • čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Pak jej posolíme a zamícháme s nasekanými čerstvými bylinkami. Bylinky omyjeme vodou a nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme nebo prolisujeme, jiné přísady nakrájíme na malé kousky. Podle chuti přidáme další koření. Připravenou hmotu necháme v chladničce uležet přibližně hodinu. Pokud nemáme příliš času, pak dáme hmotu na potravinovou fólii, pergamenový papír nebo alobal a svineme do válečku. Při servírování pak už jen odkrajujeme tenké plátky.

Krátkodobé skladování bylinkového másla je možné v chladničce (až dva týdny), pokud jej chceme mít po ruce delší čas, pak je vhodnější jeho zmrazení (i několik měsíců).


	

Sledujte nás

Velká soutěž

Novinky a zajímavosti

Novinky a zajímavosti

ZDARMA na Váš email

zadejte Váš email, prosím

Pro využití online dotazu je nutný souhlas

Odhlášení z odběru

Už nechcete dostávat novinky a soutěžit o hodnotné ceny?

Odhlásit se