Sýrovo-cibulový quiche

Sýrovo-cibulový quiche

Ingredience na těsto

  • 125g másla
  • 100ml vlažné vody
  • 300g hladké mouky
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 6 cibulí
  • 1 lžíce olivového oleje (a trochu na vymazání formy)
  • 200ml bílého vína
  • hrst čerstvých, případně sušených bylinek
  • 200g eidamu
  • 250g krémové zakysané smetany
  • 1 velké vejce
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava těsta

K mouce a soli přidejte rozpuštěné máslo a vlažnou vodu. Vše pečlivě zpracujte v pružné těsto a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.

Příprava náplně

Všechnu cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Restujte cibuli dozlatova, pak postupně přilévejte víno. Nechte víno odpařit a sundejte pánev s cibulí z plotny. Osolte a přidejte směs bylinek - kombinaci z rozmarýnu, tymiánu, bazalky a petržele.

Zapněte troubu a předehřejte jí na 180°C. Vyndejte těsto z lednice a rozválejte ho na pomoučněném válu. Mělo by být 5 mm tlusté. Vymažte formu o průměru 28cm olejem a vyložte jí rozváleným těstem. Dejte pozor, aby bylo těsto všude až po okraj, jinak vám náplň vyteče a quiche nepůjde vyndat. Těsto na dně propíchejte vidličkou, aby se při pečení nezvedalo.

V míse rozšlehejte vejce, přidejte k němu všechnu smetanu a nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a zamíchejte. Cibulovou směs rovnoměrně rozprostřete ve formě a zalijte smetanou se sýrem.

Quiche dejte do předehřáté trouby a pečte zhruba 35 minut.


	

Sledujte nás

Velká soutěž

Novinky a zajímavosti

Novinky a zajímavosti

ZDARMA na Váš email

zadejte Váš email, prosím

Pro využití online dotazu je nutný souhlas

Odhlášení z odběru

Už nechcete dostávat novinky a soutěžit o hodnotné ceny?

Odhlásit se